Tapis vloeren

Tapis is de meest traditionele parketvloer. Tapis betekent in het Frans: Tapijt. Niet voor niets, want het hout (ongeacht welke houtsoort) wordt als laag van 6 à 10 mm. dik en 71 mm. breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm.) als een soort “tapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

Leggen

Tapis kan meerdere malen geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald. De latjes liggen “koud” tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer met als groot voordeel dat de vloer ontzettend stil is. De echte Tapis-vloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en afgewerkt worden. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals was, hardwaxolie of lak.

Patronen

Tapis kan gelegd worden in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar!

Vloerverwarming

De meeste Tapis vloeren kunnen op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte treedt nauwelijks rendementsverlies op. Wij adviseren u in dit geval een maximale breedte per deel van 140mm.

 

Bij De Plankier kunt u onder andere terecht voor deze manier van vloeren leggen, we geven de voorkeur voor onze merken Heywood vloeren en Lieverdink in dit geval.

Vraag bij ons een offerte aan en we komen snel met een passend aanbod!